Prijswinnaars ontwerpwedstrijd Natuurspelen

Op woensdag 30 oktober werden de prijswinnaars bekend gemaakt van de ontwerpwedstrijd voor een natuurspeelplek op NMEC en kinderboerderij De Höfte. De Höfte heeft Oldenzaalse basisscholen en BSO’s uitgenodigd een ontwerp te maken voor de nieuwe natuurspeelplekken die op De Höfte worden gemaakt. In het voorjaar van 2020 wordt hiermee gestart. Nadat de kinderen een bezoek hebben gebracht aan De Höfte en het terrein hebben verkend, zijn ze enthousiast aan de slag gegaan. Vele tekeningen en maquettes zijn ingestuurd, die tijdens de herfstvakantie tentoongesteld zijn op de deel van de boerderij.  Het publiek mocht stemmen op het mooiste, creatiefste en beste ontwerp. Samen met het oordeel van de vakjury hebben de stemmen geleid tot onderstaande prijswinnaars!

Categorie School Namen
1e Prijs voor beste
ontwerp
Drieeenheid Maud, Valerie, Emmy, Saar en Maartje
2e Prijs voor beste ontwerp De Linde Britt , Marit,
Jenny-Mae, Nikki,
Vera, Sophie
3e Prijs voor beste ontwerp Wendakker/ De Maten Marcus, Laure en
Wout
1e Publieksprijs voor
mooiste ontwerp
De Wendakker Elisha, Eva en Nick
2e Publieksprijs voor
mooiste ontwerp
De Maten Joep, Sarah en
Maud
1e Prijs voor meest
creatieve ontwerp
Drieeenheid Anne en Rens
2e Prijs voor meest
creatieve ontwerp
Drieeenheid Tijn, Duuk, Sam
Onderzoeksprijs voor de
meeste ideeën voor
natuurspeelaanleidingen
Nutsschool Tijmen, Meike,
Diede, Annelynn
en Lou

Alle prijs winnaars van harte gefeliciteerd! Zij hebben een waardebon gekregen voor een educatieve activiteit voor de hele klas bij De Höfte. Maar voor alle deelnemende kinderen was er een “goodiebag” met een bedankje, mogelijk gemaakt door het Energieloket Oldenzaal.

Het project stopt niet na de uitreiking van de prijzen. Elke deelnemende school en BSO mogen twee kinderen voordragen om mee te doen aan het kinderpanel. Dit kinderpanel ondersteund de architect bij het uiteindelijke ontwerp van de speelplekken. Op deze manier worden de speelplekken van, voor en door de Oldenzaalse kinderen. 

Daarnaast mogen alle belangstellende kinderen, ouders, opa’s en oma’s uit Oldenzaal helpen bij de aanleg en het onderhoud van de speelplekken. Daarvoor kan men zich nog steeds aanmelden via loesmeijerink@dehofte.nl alle hulp is welkom!