Ontwerpwedstrijd Natuurspelen, kom stemmen in de herfstvakantie!

Door een provinciale subsidie is het mogelijk geworden om twee natuurspeelplekken aan te leggen op De Höfte. Het moeten speelplekken worden van, voor en door kinderen.

Bekijk hier het filmpje over ons project:

Tekst gaat verder onder het filmpje

Oldenzaalse basisscholen en één BSO hebben meegedaan aan een ontwerpwedstrijd. De ontwerpen staan in de herfstvakantie tentoongesteld op de deel van de boerderij. Het publiek mag stemmen op het mooiste, creatiefste en leukste ontwerp. Samen met het deskundige oordeel van de vakjury vormt dit de basis voor de uitslag. Aanstaande woensdag 30 oktober om 10.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt.  Deelnemende kinderen zijn hierbij aanwezig. Ook andere belangstellenden zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Onderdelen van de ontwerpen worden ook daadwerkelijk gebruikt voor de aan te leggen natuurspeelplekken. Niet alleen bij het ontwerp mogen de kinderen meedenken. Ook bij de toekomstige aanleg en het onderhoud mogen de kinderen, op speelse manier, helpen. 

Het streven is om de Natuurspeelplekken in juni 2020 te openen. Er moet nog veel werk verzet worden.  De Höfte doet een beroep op ouders  van kinderen, buurtbewoners en andere belangstellenden om te komen helpen.  Dat kan heel vrijblijvend door te helpen op natuurspeelwerkdagen. Met alleen een dagdeel of een paar uurtjes hulp is De Höfte al heel blij. Opgeven kan bij Loes Meijerink; loesmeijerink@dehofte.nl