Schoolbezoeken

Terug naar Activiteiten

Schoolbezoeken

Gezellig met je klas op bezoek bij De Höfte? Dat kan! Een vrij bezoek is altijd mogelijk, graag zouden we hier vooraf even bericht over krijgen, gezien het soms door geplande schoolbezoeken en activiteiten druk kan zijn op de boerderij. De entree is gratis, een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Educatieve programma’s

Houd je van meer uitdaging, en wil je graag wat meer leren over de dieren op de boerderij? Dan zijn er verschillende leerzame programma’s te boeken;

Groep 1 en 2
Het Kabouterpad


Aan de hand van het verhaal van kabouter Hummeltje ontdekken kinderen de dieren op de boerderij
en helpen ze Hummeltje een handje.kabouterpad picknicktafel

Groep 3 en 4
Lammetjes aaien of een speurtocht.

Als er lammetjes zijn kunnen de kinderen kennismaken met deze grappige schattige dieren. Er wordt informatie gegeven over schapen en lammetjes. Later wordt er spelenderwijs dieper ingegaan op de verstrekte informatie. Het hoogtepunt is natuurlijk in de wei de lammetjes aaien. Als er geen lammetjes meer zijn kunnen de kinderen door middel van een speurtocht ontdekken welke dieren er bij de Höfte zijn en hoe ze leven.

Groep 3 en 4
De Imker in de klas

Zoals de titel al aangeeft komt de imker met pak en kap op bezoek in de klas. Aan de hand van een beeldverhaal  over Debora en Hilde  op het digitale schoolbord worden kinderen op eenvoudige wijze wegwijs gemaakt in het leven van de Bij als onderdeel van de cyclus: bloem, bij, bestuiven, vrucht, zaad, plant.

Groep 5 en 6 Huid en Haar.

Het programma begint met een brief van Sterre aan de kinderen. Sterre gaat binnenkort een kinderboerderij bezoeken en vind het eng om de dieren aan te raken. Daarom doet ze het verzoek aan de kinderen om naar de kinderboerderij te gaan, de dieren aan te raken en na afloop een brief aan haar te schrijven. Eenmaal bij de Höfte krijgen de kinderen in groepjes een rugzak mee waar spullen in zitten voor diverse proeven. Zo ontdekken ze o.a. wat er van de diverse huiden wordt gemaakt, waarom een pony wel tegen regen kan en een ezel niet .De leerkracht heeft een rugtas met huiden; als kinderen de dieren niet kunnen of willen aanraken is dit een goed alternatief.

Groep 7 en 8
De bij

Hoe leeft een bij, wat doet een imker, waar komt de honing vandaan, hoe weten bijen waar ze honing kunnen halen …………………. Allemaal vragen waar de kinderen het antwoord op kunnen geven na dit programma. Het programma bevat een voorbereidingsles op school en een gedeelte bij de Höfte. De Höfte beschikt over een “bijenstal” met diverse volken en een club enthousiaste imkers.

Voor alle educatieve programma’s geldt:

Dat het wordt aangeboden op het niveau van de kinderen en dat de kinderen met hoofd, hand en hart betrokken zijn tijdens de programma’s.

De kosten €30 per groep zijn (max 25 leerlingen)

Er dient contact met De Höfte opgenomen te worden om een afspraak te maken.