Pasen 2018

Paasfeest bij de Höfte

Op woensdagmiddag 28 maart hebben veel kinderen weer genoten van een heel gezellige paasmiddag bij de Höfte. De medewerkers en vrijwilligers hadden weer een gevarieerd programma gemaakt, waar alle kinderen aan mee konden doen.

De Paashaas

In het eikenbosje had de paashaas haar eitjes een aantal keren goed verstopt, maar met de hulp van de enthousiaste kinderen konden ze gelukkig steeds weer allemaal terug gevonden worden. Alle kinderen werden door de paashaas beloond met een lekkere traktatie.

Broodjes bakken

Een terugkerend succesvol onderdeel van de paasmiddag is het broodjes bakken op het vuur. Omdat er veel regen was voorspelt hadden de vrijwilligers, de bankjes, tafels en barbeque gezellig onder het duurzaamheidsplein gezet. Hierdoor kon iedereen droog en warm rond het vuurtje zitten en zijn er veel warme broodjes gebakken.

Op de deel

Ook binnenin de boerderij was het een feestelijke boel. Er werden erg mooie eieren geschilderd en prachtige paasbakjes geknutseld. In  het winkeltje konden bezoekers informatie krijgen over activiteiten die de Höfte organiseert en ze konden kakelverse eieren kopen voor Pasen. Ook waren er wat eigen gemaakte producten te koop, gemaakt door de Werkwijzer en de Praktijkschool uit Oldenzaal. Ook aan de innerlijke mens was gedacht er was verse popcorn te koop. En de praktijkschool Oldenzaal verzorgde met  haar leerlingen, de warme drankjes met verse cake. 

Dieren

En natuurlijk konden de kinderen genieten van het kijken en knuffelen met onze dieren. Er waren kippenkuikentjes, konijnen en lammetjes op de deel, die de kinderen van dichtbij konden bekijken en aaien. Bij de geitenstal stonden onze lammetjes in de knuffelweide, waar kinderen bij de schapen in kunnen.