Nieuw kakelverse eieren te koop

 

 

 

 

Biologische eieren

In het winkeltje binnen in de boerderij van de Höfte kun je sinds kort verse biologische eieren kopen. Onze eigen kippen leggen maar matig en daarom komen deze eieren van pluimveehouderij de Boderie uit Albergen. We krijgen meerdere keren per week verse eieren aangeleverd. Ze kosten € 0.25 pers stuk, dus een doosje van 10 is € 2,50. We hebben originele doosjes van de Boderie, die je kunt hergebruiken, want als je deze eitjes eenmaal hebt geproefd, kom je zeker terug voor meer.

Pluimveebedrijf De Boderie
Bij de Boderie houden ze  biologische leghennen.
De kippen worden op biologische wijze gehouden, hetgeen inhoudt dat ze nadat ze een vers eitje gelegd hebben in het legnest in de schuur heerlijk naar buiten toe mogen om daar de rest van de dag lekker te scharrelen.
Het huidige koppel kippen is op  9 december opgezet. De kippen zijn van het ras  Novogen, een nieuw ras en het is een bruine kip .

 

 

De Boderie is een pluimveebedrijf, dat sinds 2000 een plattelandswinkeltje is begonnen. Inmiddels is het winkeltjes flink gegroeid en zijn er allerlei landelijke producten te koop, zoals, boeren zuivel uit Mander, biologisch brood uit Duitsland en  ecologische groente en fruit.
Natuurlijk worden ook de verse eieren verkocht en de bekende Twentsche Scharrelroom.
Wij  gaan eieren verkopen met code 0, dit zijn vrije uitloop en biologische eieren. Lees hier meer over de codes en regels voor de eieren