Geslaagde Paasmiddag

_DSC7694Veel belangstelling

Woensdagmiddag 23 maart was het verassend druk bij de Pasen op de Höfte.
Het onder de aandacht brengen van onze paasmiddag in de media, zoals lokale nieuwskranten en sociale media heeft zijn vruchten afgeworpen. Om twee uur liepen de eerst bezoekers al op het erf om te ontdekken wat er allemaal te beleven was.

Paashaas en circusspeelplaats

Elk half uur verstopte de Paashaas haar eitjes, onder grote belangstelling van ongeduldig wachtenden kinderen bij het hek van het eikenbosje. Er werd fanatiek gezocht en elk gevonden ei werd beloond met een snoepje.
Achter de boerderij had circusspeelplaats Demiori haar circus attributen uitgestald. Kinderen konden zo zelf diverse materialen uit proberen. Er werd enthousiast meegedaan met koorddansen en jongleren.

Op het erf

Op het erf van de boerderij was van alles te beleven._DSC7712
De kinderen konden spelletjes doen, zoals stoep krijten, blik gooien en stelt lopen.
Er was een imker aanwezig, die de kinderen veel kon vertellen over het maken van honing en het houden van een bijenvolk.
Ook het broodjes bakken op een houtskoolvuurtje was een enorm succes. De kinderen het wel 150 broodjes gebakken en ervan gesmuld met een knakworstje ertussen.

Knutselen

Het knutselen in de boerderij genoot veel belangstelling. Er kon een paasbakje worden gemaakt een eierdop of een ei worden beschilderd. Geconcentreerd werd er geschilderd en geplakt. Om 4 uur waren alle 90 eitjes beschilderd. Tussendoor kon je onze kippenkuikens en biggetjes bewonderen of even knuffelen met een konijn. En natuurlijk was er voor de inwendige mens ook een drankje en hapje verkrijgbaar. Ondanks een waterig zonnetje hebben we ook alweer heerlijk Boerenijs verkocht.
_DSC7716_DSC7667