Dag van de Duurzaamheid

Stoere Buitendag

Op dinsdag 10 oktober hebben we met NMECO de Höfte deelgenomen aan de Dag van de Duurzaamheid. Kinderen konden op 2 locaties in Oldenzaal een STOERE BUITENDAG beleven. Oldenzaalse scholen konden hun groepen aanmelden. De belangstelling was groot. De groepen 4, 5 en 6 hadden een programma op het Hulsbeek en de kleinsten van groep 1,2 en 3 konden meedoen aan allerlei buitenactiviteiten rondom de Höfte.

Op het Hulsbeek

Het was een sombere dag, maar de vrolijke kinderen hebben er een mooie dag van gemaakt op het Hulsbeek. Ze konden een parcours langs de beek met allerlei obstakels afleggen en in het bos zoeken naar natuurlijke materialen. Hiermee werden prachtige hangers geknutseld, die aan een lange tak werden bevestigd.
In de school kunnen de groepen deze herfstversieringen ophangen. Van al dat spelen en knutselen krijg je honger en daarom waren er verse broodjes, die de kinderen zelf op een vuurtje konden bakken.

Bij de Höfte

De onderbouw kinderen genieten deze dag van een stoere buitendag rondom de Höfte. Ze gingen een lekker broodje op het vuur bakken en mochten dit zelf besmeren met jam of pasta. In het eikenbosje was een leerzame wandeling uitgezet met onderweg allerlei “natuurweetjes”, zoals het leven van de bijen en de uitwerpselen van dieren. Onderweg konden de kinderen materialen verzamelen om een prachtige herfsthanger van te knutselen. Ook deze creaties werden aan een tak bevestigd. Hiermee kunnen de kinderen later de school in herfstsfeer versieren.