De H

OLDENZAAL – Kinderboerderij De Höfte in Oldenzaal doet mee aan de landelijke campagne Alle kinderboerderijen Duurzaam! Leerlingen van basisschool De Klimop gaan onderzoeken hoe duurzaam De Höfte is. Kinderboerderijen zijn bij uitstek geschikt om duurzaamheid bij een grote groep mensen onder de aandacht te brengen. Maar daarvoor moet ook De Höfte eerst duurzaam gemaakt worden. Op 11-11-11, de Dag van de Duurzaamheid wordt daarvoor op meer dan 75 kinderboerderijen in Nederland de aftrap gegeven.

Kinderen van basisschool De Klimop in Oldenzaal onderzoeken op 11-11-11 hoe duurzaam De Höfte is. Ze gaan op de boerderij de duurzaamheidscan uitvoeren. De resultaten worden op een later tijdstip aangeboden aan de gemeente Oldenzaal. De Höfte stelt zich tot doel mensen bewust te laten worden van de natuur en het milieu om zich heen, en hoopt via deze campagne het thema duurzaamheid meer onder de aandacht te brengen.

Deze campagne is niet het enige middel dat De Höfte inzet om natuur en milieu educatie onder de aandacht te brengen. Passend bij deze doelstelling, worden al verschillende activiteiten georganiseerd. Een nieuwe activiteit is de biologische moestuin waar de kinderen van basisschool De Klimop al een eerste begin mee hebben gemaakt. Vanaf volgend voorjaar zullen de kinderen hard aan het werk zijn in de moestuin. Spelenderwijs zien ze het gehele proces van zaaien tot oogsten.
Aanstaande vrijdag zal duidelijk worden hoe duurzaam De Höfte is, en wat zij nog allemaal kan doen om nog duurzamer te worden.