Veel steun en donaties aan De H

Het zat kinderboerderij De Höfte niet mee. In september dit jaar werd er tot twee maal toe ingebroken en is al het elektrische gereedschap weggenomen. Het was een grote klap voor De Höfte, zeker gezien het feit dat zij als stichting, financieel gezien, niet veel heeft bij te zetten. Na een krantenbericht over de inbraak, kwam er een stroom aan hartverwarmende initiatieven op gang.
De eerste actie was een interactieve actie op Facebook. Het boeskoolstad account riep iedereen op om eventueel ongebruikt handgereedschap te doneren of een financiële bijdrage te leveren om de aankoop van nieuw materiaal mogelijk te maken. Vele Oldenzalers hebben hieraan gehoor gegeven en allerhande handgereedschap werd op de boerderij gebracht.
Ook de Ladies Circle Oldenzaal heeft niet stil gezeten. Evenals andere jaren, zijn zij dit jaar actief op de Oldenzaalse kerstmarkt. De opbrengst van haar activiteiten zal ten goede komen aan De Höfte.
Oos Klavertje vier, trok zich het leed van De Höfte aan. In 2010 koos Klavertje vier De Höfte al tot goed doel, die op Special Sunday centraal stond. Opnieuw hebben zij dit jaar de handschoen opgepakt, nadat zij over de inbraak in de krant lazen. Zij doneerden maar liefst €1500-,.
Met een nog steeds aanzienlijke lijstje van nog missend gereedschap in de hand, zijn medewerkers van De Höfte samen met De Leoclub (bekend van de kroketten actie op de kermis) naar firma Ottenhof te Oldenzaal gegaan, om daar gereedschappen uit te zoeken. Firma Ottenhof heeft daarbij ook een behoorlijke duit in de zak gedaan.
Het nieuwe gereedschap moet natuurlijk goed beveiligd worden. Firma Platvoet heeft de nieuwe beveiliging gesponsord, zodat herhaling van zetten hopelijk uit zal blijven.
Enkele omwonenden, Noabers, van De Höfte hebben zich tevens het leed van De Höfte aangetrokken en een donatie gedaan.
Firma Save & Clean kwam naar aanleiding van de inbraak op het idee om in plaats van kerstpakketten, dit jaar goede doelen te ondersteunen. De Höfte is daar dit jaar één van.
De Speelotheek Oldenzaal doneerde dit jaar €500.
Op donderdag 13 december organiseert basisschool De Maten een kerstmarkt. Op de kerstmarkt maken de ezel en wat schapen van de kinderboerderij het kerstsfeertje compleet. De helft van de opbrengst van de kerstmarkt, zal ten goede komen aan De Höfte.
Al jaren staat de SKO aan de zijde van De Höfte. Dit jaar werd dat nog eens duidelijk doordat zij het oude kopieerapparaat geheel gratis hebben vervangen.
De hartverwarmende hulp, van alle genoemde mensen, bedrijven en clubs, hebben medewerkers, vrijwilligers en deelnemers ontzettend goed gedaan. Ook van degene die op een andere wijze een positieve bijdrage hebben geleverd aan De Höfte, wordt waardering uitgesproken. Medewerkers van De Höfte zijn dan ook erg dankbaar voor alle giften, groot of klein. Zij voelen zich gesteund in hun werk, waarin zij De Höfte een plek willen laten zijn van ontmoeting tussen mens, dier en natuur. De giften maken het mogelijk om dit werk voort te zetten, nu en hopelijk ook in de toekomst.