Rondleiding Heemtuin

De Heemtuin van de Höfte is een uniek gebied waar op kleine schaal een grote verscheidenheid aan landschapstypen tastbaar en beleefbaar is samengebracht. Leefgebieden, biotopen, die zo kenmerkend zijn voor Twente en waar diverse planten die op de rode lijst staan voorkomen. Zeldzame planten dus.

Er is een prachtige brochure gemaakt van de diverse biotopen. Deze is voor € 2,50 te verkrijgen bij de Höfte. Bezoekers kunnen aan de hand van deze brochure en de borden die in de heemtuin staan veel zien en leren over de Heemtuin en de planten en dieren die er leven.
Nog leuker is het om met een groepje onder leiding van Chris Jellema een rondleiding door de Heemtuin doen. Dit kan op aanvraag en er kunnen thema’s aan bod komen als “ Eetbare natuur”, “Bijbelse planten”, “Geneeskrachtige en verfplanten”. bloem4 Andere onderwerpen zijn tevens bespreekbaar.
Op 18 mei is het voor individuele bezoekers mogelijk om van 14.00 tot 16.00 uur met de rondleiding van Chris Jellema mee te gaan. Kosten hiervoor zijn €5,00 inclusief een heerlijk kopje koffie of thee.