Nieuwe natuurspeelplekken. Help ons mee!

Op De Höfte worden twee nieuwe natuurspeelplekken gemaakt. Een plek voor de kleintjes tot 7 jaar en een plek voor de oudere kinderen. In een natuurspeelplek worden kinderen uitgedaagd om creatief te spelen met natuurlijk materiaal, zoals zand, water, boomstammen en tunnels.Je mag er hutten bouwen, klimmen, verstoppen, glijden, rennen, en lekker vies worden!

Het is belangrijk dat de speelplekken van, voor en door kinderen worden. Kinderen mogen mee denken over het ontwerp en mogen zelfs (onder begeleiding van ouders/ verzorgers) helpen met de aanleg en het onderhoud van de speelplekken. Op die manier wordt de speelplek van iedereen. Dat is nodig want er is veel hulp nodig bij de aanleg en het onderhoud van de speelplekken.

Om kinderen en volwassenen te betrekken bij het project organiseert De Höfte een aantal activiteiten.

Ontwerpwedstrijd

De Höfte heeft een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder de Oldenzaalse basisscholen. De ontwerpen worden tentoongesteld in de herfstvakantie. Bezoekers mogen stemmen op het beste ontwerp. Iedereen mag een naam bedenken voor de speelplek. De winnaars van de ontwerpwedstrijd mogen de architect helpen bij het maken van het daadwerkelijke ontwerp. Alle deelnemende kinderen mogen helpen bij de aanleg en het onderhoud, onder begeleiding van hun ouders.

Om de speelplekken na aanleg mooi, netjes en veilig te houden, is De Höfte op zoek naar vrijwilligers die  willen helpen bij de aanleg en het onderhoud. Zij doet een beroep op ouders, opa’s, oma’s, maar ook andere buurtbewoners en belangstellenden kunnen zich aanmelden.

Informatieavond

Op donderdag avond 12 september om 19.30 uur is er een informatieavond voor belangstellenden. Nieuwsgierig geworden naar onze plannen? Meld je dan aan en help ons mee! Geef je op via loesmeijerink@dehofte.nl