Modderdag 2017

Op donderdag 29 juni hebben we bij de Höfte deelgenomen aan de Internationale Modderdag. Bij NMECO de Höfte betrekken we kinderen graag met Hoofd, Hand en Hart bij de natuur, en daarom sluit de Internationale Modderdag perfect aan bij deze doelstelling.

Om kinderen de noodzakelijke positieve natuurervaringen te geven is in Nepal het idee voor International Mud Day ontstaan. Tijdens Modder Dag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur.

Dit jaar hadden we helaas een zeer regenachtige middag, waardoor er bezoekers kwamen dan voorgaande jaren. Ondanks de donkere wolken heeft een aantal kinderen met begeleiders, kunnen genieten van een heerlijke middag buiten, waarbij allerlei activiteiten werden aangeboden rondom het thema; Modder.

Er was een blote voetenpad, buitenkeuken, modder tattoo en wroeten in de modder.

Dit alles hebben we dit jaar voor het eerst georganiseerd samen met BSO Natuurfontein. Zij openen in september 2017 een Buitenschoolse Opvang bij de Höfte.