Informatieavond Duurzame Energie

Op woensdag avond 29  mei organiseerde NMEC De Höfte in samenwerking met het Energie Loket Oldenzaal een voorlichtingsavond over duurzame energie.

Buurtbewoners van De Graven Es, waren door De Höfte uitgenodigd om kennis te maken. Er was ruimte om te inventariseren in hoeverre men zich al bezig hield rondom het thema Duurzame Energie en te brainstormen hoe buurtbewoners en De Höfte elkaar zouden kunnen ondersteunen.

Deze avond werd duidelijk dat veel buurtbewoners zich hadden verdiept in het thema “duurzame energie”,  met name op het gebied van zonnepanelen. Remco Jansen van Energie Loket Oldenzaal verzorgde een zeer informatieve presentatie over deze onderwerpen. Tevens verzorgden buurtbewoners die al zonnepanelen hadden geplaatst een presentatie over hun ervaringen met zonnepanelen en het effect op het bewustwordingsproces rondom het omgaan met energie.

Zowel tijdens een rondleiding over De Höfte als in een brainstorm sessie, werden ideeën geopperd in welke hoedanigheid De Höfte en buurtbewoners elkaar kunnen ondersteunen. De Höfte heeft als doelstelling mensen bewust te maken van de natuur en het milieu om zich heen. Anderen aanzetten tot duurzaam handelen, ziet De Höfte dan ook als één van haar taken. De Höfte wil zelf ook graag duurzamer worden, zij is zich aan het oriënteren op gebied van zonnepanelen. Wellicht dat de coöperatieve gedachte voor meerdere partijen gunstig kunnen uitvallen.

Woont u in de omgeving van De Höfte en bent u geïnteresseerd? Wilt u op de hoogte blijven van de duurzame ontwikkelingen op De Höfte? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via info@dehofte.nl .De presentatie van Remco Jansen van het Energie Loket Oldenzaal  is via deze link te downloaden.   Informatie avond Duurzame Energie