Eco-Kids enthousiast aan de slag

Het Eco-Kids programma is sinds een paar weken van start gegaan. Het buitenschoolse programma, voor kinderen uit groep 5 en 6, leert kinderen van alles over natuur en milieu en natuurlijk over de planten en dieren die daarin thuis horen.

Na een kennismaking met elkaar en de boerderij, zijn de kinderen de tuin in gegaan, en hebben van alles ontdekt over allerlei planten. Zo hebben ze geleerd dat je brandnetels kunt eten!

De kinderen hebben ook hun eigen plantjes geplant, en daarbij een minivogelverschrikker gemaakt. De vogelverschrikkers zijn van afvalmateriaal gemaakt. Zo hebben ze gezien dat je van tweedehands materiaal best iets moois kunt maken en niet altijd nieuwe spullen hoeft te kopen.

Afgelopen woensdag hebben de kinderen kennis gemaakt met de dieren op de boerderij. Ze hebben van alles geleerd over “huid en haar” van de dieren. Ze hebben bijvoorbeeld getest hoe waterdicht een verenpak is en weten nu hoeveel haar er uit de wintervacht komt van de pony’s.

Kortom de kinderen zijn zeer enthousiast en gaan de komende weken nog met nog veel meer thema’s aan de slag. Ook mee doen met de Eco-Kids? In het najaar zal er een nieuw Eco-Kids programma starten. Houd de website in de gaten, of like ons op facebook, zodat je snel op de hoogte bent van het laatste nieuws!