Dierendag op de kinderboerderij

Op 3 oktober van 13.30 tot 16.30 uur is het feest op kinderboerderij De Höfte. Op die dag wordt namelijk dierendag gevierd. Dit keer is het wel een dierendag met een lach en toch ook een traan.
Een lach omdat het een feestelijke dag is. Er zijn tal van activiteiten waarbij het dier centraal staat. Zo zijn er dierenknutsels, er wordt een feestmaal voor de dieren bereid, er worden broodjes gebakken en er wordt vertelt over de dieren op de boerderij. Extra feestelijk dit jaar is de opening van de nieuwe knuffelweide, die deze middag in gebruik genomen wordt. Er mag dan ook naar harte lust geknuffeld worden.
Toch zal er misschien ook wel een traantje gelaten worden. 3 Oktober is namelijk de dag dat er afscheid genomen kan worden van de ezel veulentjes Dieks en Leon. Leon is groot gebracht met de fles. Hij verloor zijn moeder tijdens zijn geboorte. Vele kinderen hebben Leon de fles gegeven, en daarom heeft hij een speciaal plekje in ieders hart. Door de goede zorgen is hij nu zo groot geworden dat hij samen met Dieks naar een nieuw tehuis gaat. Medewerkers van de kinderboerderij hebben een goed plekje voor hen uitgekozen, waar goed voor ze gezorgd zal worden.
Dus kom allemaal op 3 oktober naar de Höfte; de dieren rekenen op jullie.

Vrijwilligers zijn druk in de weer met de voorbereidingen voor het dierendag feest