Babyboom bij de H

Het lijkt wel een heuse babyboom op kinderboerderij De Höfte. Onlangs is er al een ezelveulentje, geitenbokje en jonge konijntjes geboren. 

Daar is in de nacht van 21 mei een nieuwe editie bij gekomen, namelijk een zwart lakenvelder kalfje. Moeder Sietske is zeer ervaren, het is alweer haar zevende kalf. Het is een meisje, een vaars kalfje, ze heet Sjaan. Na een wat moeizame start doet ze het nu heel goed, en loopt ze lekker buiten in de wei als het weer het toelaat.

 

Maar er is nog meer jong spul geboren. Bonte Bentheimer varken Lieke is in de nacht van 22 mei bevallen van 12 biggen. Lieke en de biggen liggen nu nog in het kraambed. De biggen liggen de eerste dag in hun eigen hokje onder een lamp, lekker warm en veilig. Om te voorkomen dat moeder Lieke op haar biggen gaat liggen, ligt ze nu nog even achter een hekje.  Om de twee uur worden de biggen bij hun moeder gelegd zodat ze kunnen drinken. Als de biggen een dag oud zijn, mogen ze los, en kunnen ze hun moeder opzoeken wanneer ze willen.  Na ongeveer 2 dagen zijn de biggen sterk genoeg  om onder hun moeder vandaan te rennen, wanneer ze gaat liggen.  Op dat moment kan ook moeder Lieke weer lekker door het hok scharrelen, samen met haar biggen.

En dat is nog niet alles….

Dinsdag kwam er een kip trots als een pauw uit het eikenbosje gelopen. Ze had helemaal in de hoek van het eikenbosje zonder dat iemand het wist 8 eieren uitgebroed. De kip met de kuikens zitten  in de eendenopvang. 

Iedereen is van harte welkom om alle jonge dieren te komen bewonderen.